Senaste inläggen

Av Elvira - 2 januari 2013 18:47

 

Av Elvira - 2 januari 2013 18:30

 

Av Elvira - 2 januari 2013 16:31

 


  Här har du mallen till kaninen och om du vill ha mallen till hunden så trycker du   här

Kaninen och hunden är lite svårare att vika än dom andra djuren så man ska nog inte börja med att vika just dom.   



 


 




Här hittar du mallen

  

Det fanns 15 olika mallar att välja mallar att välja mellan och om man vill se alla mallar till bilderna jag har så tryck Här

Av Elvira - 31 december 2012 21:56

Gott nytt år på er! 

Ett gott nytt underbart år önskar jag er!

Ha det bra och TUSEN TACK för att du läser min blogg!!  

Stora Bamse kramar Elvira

Av Elvira - 30 december 2012 21:00


100 g smör

5 dl mjölk

1 paket jäst

1 dl socker

2 tsk stött kademumma

1/2 tsk salt 

13-14 dl vetemjöl


Fyllning:

150 g smör

1 dl socker

3 msk kanel


pensling:


1 ägg

pärlsocker


1. Smält smöre i en kastrull på svag värme. Lägg samtidigt smör till fylningen i en skål så att det är lagom mjukt när det ska användas. Häll mjölken i det smölta smöret och värm tills det blir fingervarmt.


2. Smula jästen med fingrarna i bunken. Häll en skvätt mjölblandning och rör ut jästen i den. Häll i resten av mjölken, socker, salt och kardemumma. Rör om.


3. Häll i 12 dl mjöl och rör om oredentligt, fortsätt sedan att hälla i lite mjöl i taget och arbeta degen ordentligt mellan varven, med trädsked eller med händerna, tills degen är blank och fast. Lägg på en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.


4. Blanda under tiden ner socker och kanel i det rumsvarma smöret och rör om till en smet som är jämn ch mjuk nog att breda ut på bulldegen.


5. Strö en näve mjöl över bakbordet och tippa ut degen. Knåda den lite lätt och dela degen i två delar med kniv eller degskrapa. 


6. Kavla ut en deghalva i taget till en stor avlång kaka som är ungefär en cetemeter tjock. Bred ut hälten av kanelsmöret på degkakan. Se till att fylningen blir jämnt fördelat över hela kakan. Rulla ihop kakan från ena långsidan. Skär rullen mitt itu med en vass kniv eller med ett bestämt tryck med degskrapan. Gör sedan 8 bitar av varje halva. Lägg bullarna glest med snittytan uppåt på en av plåtarna. Lägg över en bakduk och fortsätt med den andra deghalvan. 

Sätt ugnen på 225 grader. Låt sedan bullarna jäsa i 30 minuter.


7. Knäck ägget till pänslingen i koppen och vispa ihop ordentligt med en gaffel. Pensla varje bulle så att den blir blank, strö lite pärlsocker på toppen av bullen. 


8. Sätt in en plåt i taget i mitten va ugnen i 8 minuter. Passa helatiden så att bullarna inte blir brända. 


9. Låt bullarna svalna under en handuk.


 

 

Lite jobbigt men dom smakar jätte gott!

Av Elvira - 30 december 2012 16:57

Här kommer ett Recept som är jätte enkelt och jätte gott!


Ca 25 st


150 g rumsvarmt smör

2 dl socker

3 msk kakao

1  1/2  tsk vaniljsocker

2 msk kaffe eller vatten (beror på hur mycket smak man vill ha. Båda smakar jätte gott )

4  1/2 dl havregryn


ca 1  1/2 dl pärlsocker eller kockos eller strössel


Du behöver: 

Bunke 

sked

mått

djup tallrik

en platt tallrik


1. Rör ihop smör och socker i bunken. 

Blanda i resten av ingredienserna.


2. Häll upp pärlsocker eller kockos i den djupa talriken.


3. Ta små delar av degen och rulla till bollar. Rulla sedan bollarna i pärlsockret och lägg på en platt tallrik.


4. Låt dom vara i kylskopet en stund


 




Av Elvira - 30 december 2012 16:35

Hallongrottor är verkligen jätte lätta att göra både barn och vuxna kan göra det. Varför inte bjuda på några nu till nyår?

 

Hallongrottor 

24 st

 

Ingredienser:

 

125 g smör

3/4 dl strö socker

2 dl vetemjöl

1/2 dl potatismjöl

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

hallonsylt 

 

Du behöver:

bunke

något att röra runt med

måttsats

kakfårmar ( spelar inte roll vilken storlek ) 

 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör smör och socker till en jämn och lite pösig smet.

3. Ta en annan bunke och rör ner mjöl,  vaniljsocker och bakpulver

4. Rör odentligt ner blandningen i smeten och arbeta ihop smeten till en deg

5. Forma degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla varje bit till en jämn boll och lägg i formarna 

6. Gör en grop i varje boll med ett finger.

7. Sätt in plåten mitt i ungnen. Grädda grottorna i 10 - 12 minuter

 

Låt dom svalna och sedan är dom redo att ätas!!

 

TIPS:

Smöret ska vara kallt och det går lättare om smördet är skuret i små bitar ( som sockerbitar ). 

Lycka till! 

 

 

 

   

Man kan trycka med två fingrar så att det blir ett hjärta!  Men bara så att ni vet dom har inte varit i ugnen än. 

Puss och kram Elvira

 

 

Presentation


Hej jag heter Elvira och här är min blogg:) Läs och titta och lär dig känna mig. Har också en hel den pyssel in min blogg:)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker ni att jag ska göra för vlogg?
 smink
 baka
 50 saker ni kanske inte visste om nig
 visa hur man sätter upp håret i dounat

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

kannin

muspekare kanninhuvud vit

Easter Bunny

Muspekare

Cute Box Frog

Kanin

Bobblehead Bunny

Kanin

Bobblehead Bunny

Skapa flashcards