Senaste inläggen
Att tänka på innan man börjar baka:
1. Läsa igenom hela receptet först
2. Sätta på ungnen tidigt så att den hinner bli varm
3. Tvätta händerna
4. Sätta upp håret om man har långt hår
5. Titta igenom om man har alla saker som behövs
6. Om man klarar av receptet sjäv eller om man behöver hjälp
Nu till nyår så är det ju bra att bjuda på lite vitlöksbröd. Så varför inte testa?
Här kommer receptet!
Ingredienser:
0,5 dl olivolja
1-2 tsk flingsalt
8 dl vetemjöl
25 g jäst
8 dl vetemjöl
3 dl vatten
Fyllning:
2 msk smör
2 msk färdig pesto
2 pressad vitlök
Gör så här:
1. Blanda i hop allt och låt den jäsa i en timme
2. Mjöla bordet och tryck ( inte kavla ) degen så som du gör bullar
3. Smöra halva lånsidan med vitlökssmöret ( smör och vitlök ) och halva med peston
4. vik ihop och snörra lite på längden ( så att den ser ut som en baguett )
Låt den jäsa i 30 min
1. Grädda mitt i ungnen i 2 min i 250 grader
Tips:
Sätt på ugnen när brödet har jäst färdigt
gott gott nytt år!
4 deceliter florsocker
1 äggvita
2 kryddmått ättikssprit
Du behöver:
skål
visp/sked någonting att röra runt med
sprits med litet munstycke eller en plastpåse med litet hål
Gör så här:
1. Knäck ägget och dela gulan från vitan. Tänk på att verkligen ingen ägggula får hamna med i smeten för då funkar det inte! Lägg äggvitan i en skål.
2. Blanda i florsocker och ättikssprit och blanda til len jämn och blank smet.
3. Fyll spritsen med kristyr och måla dina pepparkakor. Låt det stelna det går snabbare i kylskopet.
Tips:
Om man vill byta färg på kristyren så kan man hälla ner lite karamelfärg men tänk på att inte hella i för mycket för att den ändrar smak då. T.ex om man har röd karamellfärg så ska det bli rosa eftersom kristyren från början är vit.
Det här är det enklaste jag har gjort det var verkligen super lätt. Skär apelsinen i så tunna skivor som möjligt och sedan in i ungenen i ca 100 grader. Glöm inte att ha bakplåtspapper under! Dom kan fasna anars och det är inte så kul.
Super fint att ha som julpynt hemma. Man kan testa med måde citron och lime, men klementiner har jag inte testat ochjag tror inte att det funkar men om mi har testat så kan ni komentera och säga hur det gick. Man kan använda det till t.ex hänga upp någonstans eller lima på en krans att hänga på dören.
Testa testa testa!
ta en grillpinne och trä på godisar. Väldigt enkelt om ni inte förstår det. Knyt små söta band på enden av grillpinnen så blir det bara sötare!!
Japp det är undersidan av en pettflaska!
Klipp ut två unrersidor av petflaskor (den våginga sidan). Sätt i hop dom så att den vågiga sidan pekar utot. Fyll med godisar. Man kan sätta på lite gröna pipränsare eller lite vad man hittar hemma. Man kan också klippa ut lite grönt papper helst ganska hårt papper som man kan använda som blad.
Du behöver till mörk chokladmousse:
2 st ägg gulor
2 msk socker
3 dl grädde
200 g mörk choklad
Du behöver till vit chokladmosse:
3 dl grädde
150 g vit choklad
2 msk syltad ingefära, fin hackad
Tillagning mörk choklad:
1. smällt chokladen i vattenbad eller i micron
2. vispa ägg gulor och socker krämigt
3. vispa grädden lätt
4. blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
5.fyll moussen till hälften i portionsgals och ställ i kylskop 1 timme.
Tillagning Vit mousse:
1. smällt chokladen i ett vattenbad eller i micron.
2. vispa grädden vänd om grädden med luftiga tag med den smälta chokladen. Rör ner syltade ingefäran.
3. låt chokladen vila ca en timme i kylen.
4. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen.
Man kan lägga lite frukt/bär på toppen super bra!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|