Direktlänk till inlägg 30 december 2012

Kanelbullar

Av Elvira - 30 december 2012 21:00


100 g smör

5 dl mjölk

1 paket jäst

1 dl socker

2 tsk stött kademumma

1/2 tsk salt 

13-14 dl vetemjöl


Fyllning:

150 g smör

1 dl socker

3 msk kanel


pensling:


1 ägg

pärlsocker


1. Smält smöre i en kastrull på svag värme. Lägg samtidigt smör till fylningen i en skål så att det är lagom mjukt när det ska användas. Häll mjölken i det smölta smöret och värm tills det blir fingervarmt.


2. Smula jästen med fingrarna i bunken. Häll en skvätt mjölblandning och rör ut jästen i den. Häll i resten av mjölken, socker, salt och kardemumma. Rör om.


3. Häll i 12 dl mjöl och rör om oredentligt, fortsätt sedan att hälla i lite mjöl i taget och arbeta degen ordentligt mellan varven, med trädsked eller med händerna, tills degen är blank och fast. Lägg på en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.


4. Blanda under tiden ner socker och kanel i det rumsvarma smöret och rör om till en smet som är jämn ch mjuk nog att breda ut på bulldegen.


5. Strö en näve mjöl över bakbordet och tippa ut degen. Knåda den lite lätt och dela degen i två delar med kniv eller degskrapa. 


6. Kavla ut en deghalva i taget till en stor avlång kaka som är ungefär en cetemeter tjock. Bred ut hälten av kanelsmöret på degkakan. Se till att fylningen blir jämnt fördelat över hela kakan. Rulla ihop kakan från ena långsidan. Skär rullen mitt itu med en vass kniv eller med ett bestämt tryck med degskrapan. Gör sedan 8 bitar av varje halva. Lägg bullarna glest med snittytan uppåt på en av plåtarna. Lägg över en bakduk och fortsätt med den andra deghalvan. 

Sätt ugnen på 225 grader. Låt sedan bullarna jäsa i 30 minuter.


7. Knäck ägget till pänslingen i koppen och vispa ihop ordentligt med en gaffel. Pensla varje bulle så att den blir blank, strö lite pärlsocker på toppen av bullen. 


8. Sätt in en plåt i taget i mitten va ugnen i 8 minuter. Passa helatiden så att bullarna inte blir brända. 


9. Låt bullarna svalna under en handuk.


 

 

Lite jobbigt men dom smakar jätte gott!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elvira - 8 maj 2013 09:03

Nu sitter jag och ska blogga men ja har inte kunnat blogga eftersom jag hade fått en liten hjärnskakning men nu är jag även i Stockholm (bor i Göteborg annars) så aaa. Jag var så klumpig jag skulle snabt upp och hämta datorn på mitt rum och trampar s...

Av Elvira - 2 maj 2013 20:00

hey

Av Elvira - 2 maj 2013 19:56

Jag har bloggat jätte lite nu på det senaste men jag har inte hunnigt mer:/ Men nu ska jag börja mer igen:) Det kommer komma mycker vidior nu på den senaste tiden men jag ska försöka filma vidio vloggar med min nikon eller dator så jag får de hur det...

Jao

Av Elvira - 28 april 2013 17:43

:)

Av Elvira - 18 april 2013 18:46


 

Presentation


Hej jag heter Elvira och här är min blogg:) Läs och titta och lär dig känna mig. Har också en hel den pyssel in min blogg:)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker ni att jag ska göra för vlogg?
 smink
 baka
 50 saker ni kanske inte visste om nig
 visa hur man sätter upp håret i dounat

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

kannin

muspekare kanninhuvud vit

Easter Bunny

Muspekare

Cute Box Frog

Kanin

Bobblehead Bunny

Kanin

Bobblehead Bunny

Ovido - Quiz & Flashcards