Direktlänk till inlägg 6 oktober 2012
Du behöver till mörk chokladmousse:
2 st ägg gulor
2 msk socker
3 dl grädde
200 g mörk choklad
Du behöver till vit chokladmosse:
3 dl grädde
150 g vit choklad
2 msk syltad ingefära, fin hackad
Tillagning mörk choklad:
1. smällt chokladen i vattenbad eller i micron
2. vispa ägg gulor och socker krämigt
3. vispa grädden lätt
4. blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse.
5.fyll moussen till hälften i portionsgals och ställ i kylskop 1 timme.
Tillagning Vit mousse:
1. smällt chokladen i ett vattenbad eller i micron.
2. vispa grädden vänd om grädden med luftiga tag med den smälta chokladen. Rör ner syltade ingefäran.
3. låt chokladen vila ca en timme i kylen.
4. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen.
Man kan lägga lite frukt/bär på toppen super bra!
Nu sitter jag och ska blogga men ja har inte kunnat blogga eftersom jag hade fått en liten hjärnskakning men nu är jag även i Stockholm (bor i Göteborg annars) så aaa. Jag var så klumpig jag skulle snabt upp och hämta datorn på mitt rum och trampar s...
Jag har bloggat jätte lite nu på det senaste men jag har inte hunnigt mer:/ Men nu ska jag börja mer igen:) Det kommer komma mycker vidior nu på den senaste tiden men jag ska försöka filma vidio vloggar med min nikon eller dator så jag får de hur det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|