Alla inlägg under oktober 2012
Jag har glömt att säga att man kan göra ett eget tapetklister för pyssel som papier maché djur och påskäggen.
Taperklister kan du använda till många pyssel. Här får du tapetklister receptet som bara tar några minuter att göra!
Du behöver:
4 dl vatten
En halv dl socker
En och en halv matsked potatismjöl
Gör så här:
Blanda ut potatismjölet med helften av vattnet så att det blir en jemn smet. Sedan kokar du upp resten av vattnet pluss socker i en kastrull. Tag av kastrullen från plattan och häll i smeten med potatismjölet och vatten. Rör Hela tiden. Låt blandnngen hettas upp ingen men låt den inte börga koka. Sedan behöver du bara låta det kallna och så har du ett ogiftigt och fungerande tapetklister för alla pyssel!
Doppad frukt
Du behöver:
choklad någon du tycker om
kastrull
frukt rekommenderar jordgubbar, vindruvor och annanas
tandpetare/avklippta grillpinnar
slål inte av plast kan smälta man ska ha den i kastrullen så helst av metall.
Så här gör du:
Ta kastrullen och häll i varmt vatten i. Lägg sedan på kastrullen på spisen och vänta på att det ska koka. Lägg i skålen i kastrullen, Tänk på att inget vatten får rinna ner i skålen!
Man ska gjärna ha en skål som kan nudda botten på kastrullen utan at det kommer vatten in i den.
Försök arr trycka ner skålen så att den nuddar botten. Tillslut så kan det bli för varmt att sitta och hålla i slålen så då får man trycka ner den med tillexempel en gaffel. Häll i chokladen och vänta på att den ska smällta. När du tror att chokladen är klar så kan du testa choklad testet. Om du inte vet hur man gör det så skriver jag det nedan.
CHOKLAD TESTET
Ta ett glas och fyll det med KALLT vatten. Ta bara lite av chokladen du tror är klar och lägg ner det i glaset. Om allt vatten bli brunt så är chokladen inte klar så ska den smällta mer. Om chokladen ligger på botten av glaset och man kan rulla en boll med chokladen (i vattnet) så är det helt rätt, men man ska inte bli så kladdig när man rullar för att då har man gjort fel.
Fortsättning så här gör du:
Ta en frukt/frukt bit och stoppa in en grillpinne eller tandpetare och doppa den i chokladen.
Mina såg ut såhär.
Passade på att göra lite egen gjorda godsaker nu och varför inte göra dessa goda kolastrutar? Jag löste strut mysteriet på ett eget enligt, enligt mig bättre sätt.
Här kommer receptet:
100 gram smör eller margarin
2 dl strö socker
4 msk vetemjöl
2 mask kakao
1 dl sirap
Du behöver:
Kastrull
något att röra om med
sugrör
bakplåtspapper
sax
tejp
Kan göra allt lättare:
En kartong låda
Gör så här:
Blanda i hop alla ingredienser i en kastrull och rör om på låg varme.
1. Man kan ta en kartong låda och göra små hål i den på baksidan. Det kan bli olika många hål beroende på hur många strutar man har tänkt att göra. Tänk på att inte göra hålen för stora!
2. Rita en kvadrat på ett bakplåts papper tänk att den inte får vara för stor eller liten för att den kommer att bli struten.
3. Rulla i hop pappret och sätt en tejpbit på så att inte pappret snörar up sig. Det är bra att ta en stor telpbit så att inte kolan rinner ut sedan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|