Direktlänk till inlägg 3 januari 2013
7 st ekologiska äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.
OBS Marängerna är sega när man äter dom bara så att ni vet! Men dom är jätte goda ändå!
Nu sitter jag och ska blogga men ja har inte kunnat blogga eftersom jag hade fått en liten hjärnskakning men nu är jag även i Stockholm (bor i Göteborg annars) så aaa. Jag var så klumpig jag skulle snabt upp och hämta datorn på mitt rum och trampar s...
Jag har bloggat jätte lite nu på det senaste men jag har inte hunnigt mer:/ Men nu ska jag börja mer igen:) Det kommer komma mycker vidior nu på den senaste tiden men jag ska försöka filma vidio vloggar med min nikon eller dator så jag får de hur det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|